Lige overfor vores lille lejlighed i Berlin findes Berlins ældste bagerforretning. Der får vi hver morgen vores morgenmad, og det vrimler med kunder.
Bagermesteren bruger bageriets gamle opskrifter og teknikker. Han sparer ikke på de gode råvarer, og bageriet er blevet et brand og kendt af mange i den tyske hovedstad. Han bager det mest fantastiske brød og da Berliner Pfannkuchen (kaldes bare Berliner her) er et af hans helt specielle brands som bages efter en gammel opskrift som gør dem mere bløde. Nytårsaften til midnat spiser man dem som vi får kransekage og denne dag bager de 6-7000 stk. og folk står i kø på hele gaden for at købe dem her hos vores bager
Fredag morgen blev vi helt tilfældigt en del af optagelserne til et amerikans rejse- og spiseprogram -Delicious Destination. Pludselig befandt vi os midt i et TV set med 6-7 i cruet en oversætter og en interviewer. Vi blev interviewet om vores syn på bageriers produkter - især om vores mening om Berliner "Donuts" som de sagde de amerikanske TV-folk.
Det gamle bageri i min sønderjyske landsby har ikke overlevet.....men tilbage i 60'erne kunne vi også købe Berliner pfannkuchen og tortelagkager hos bagermesteren i Stepping.
Det er jo fantastisk, hvad man kan opleve, når man rejser rundt på egen hånd. Vi løb jo også ind i en filmoptagelse i Liverpool. Og Mads blev endda interviewet. Hvad sprog foregik det på? Livet udfolder sig lige foran os ~ brug det!
SvarSlet